Interview: Elize van Keken: Product Developer

Interview: Elize van Keken: Product Developer

Interview: Elize van Keken: Product Developer

Vertel even kort: Wie ben je? Wat heb je eerder gedaan? Wat zijn je hobby’s?

Ik ben Elize van Keken, dynamisch en nieuwsgierig, daardoor altijd opzoek naar groei en meerwaarde!

Eerder ben ik werkzaam geweest op diverse vakgebieden… Begonnen als fysiotherapeut en enige jaren ervaring in de online marketing en communicatie. Deels ook keuzes gemaakt i.v.m. de gezinssituatie, maar nu eindelijk weer terug in de productontwikkeling!

Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan mijn vrienden en sporten. Bij fysieke uitdagingen zoek ik graag mijn grenzen op, pijn is een emotie die kun je uitschakelen

 

Wist je van kind af aan al wat je wilde worden? Hoe is die visie gelopen?

Ik was als kind altijd bezig met tekenen en knutselen en timmeren. Vakken zoals natuurkunde, scheikunde en wiskunde B gingen me gemakkelijk af… de techniek heeft me altijd al getrokken. Toch duurde het even voordat ik mijn studie IPO had gevonden. Achteraf jammer dat het zolang duurde, maar de ervaring uit mijn andere werkzaamheden hebben me ook verrijkt en zijn nu een waardevolle aanvulling op mijn huidige werk.

 

Je hebt een breed en uitgebreid CV, wat trekt je toch het meest aan de productontwikkeling?

Wijsheid komt met de jaren… Ik voel me thuis in de techniek. De diversiteit van de technische vraagstukken maken me blij en houden me geprikkeld.

Daarnaast maak ik me zorgen over de grote hoeveelheid slechte kwaliteit producten die verkrijgbaar zijn. Ik wil graag invloed kunnen uitoefenen op de ontwikkeling van duurzame en kwalitatief hoogwaardige producten.

 

Waar zie je jezelf over 10 jaar staan in je carrière?

Binnen een tijdsframe van 10 jaar zie ik mezelf als specialist in hoogwaardige recyclebare producten in onder andere  kunststoffen en metaal.

En binnen 3 jaar meer duidelijkheid over wat ik met mijn interesse in machinebouw en staalbouw zoals windmolens, bruggen en offshore platforms wil.

 

Met welk van onze pijlers heb je het meest? Mobility, Power of Care?

Ik heb niet een sterke voorkeur voor één van de pijlers. Het afwisselende karakter van de diverse pijlers past goed bij mij.Welke eigenschappen gaan jou verder helpen in je functie binnen Pi Development?

Ik hou van concreet zonder poespas. Daarnaast ben ik een doorzetter en laat me niet snel uit het veld slaan. Ook ben ik altijd op zoek naar de kritische vragen of opmerkingen van collega’s, dat houd me scherp vanuit de verschillende invalshoeken.

 

Wat zijn jouw kernwaarden binnen het werken in een team?

Ik ben open en makkelijk in de omgang. Ik hou van verbinden. Ik sta open voor ieders benadering en visie. Kennis en kunde met elkaar verbinden, als een puzzel die we samen maken.

 

Heb je een persoonlijke quote die je graag wilt delen/waar je naar leeft?

‘Life is too short to waste your time, so enjoy and make your dreams come true!’

De tijd vliegt angstaanjagend snel voorbij, daarom… voor je het weet is het te laat.

 

Wow met Elize hebben we na Laura nog een topper van een dame erbij. Breed inzetbaar maar toch een heldere focus en doelstelling voor ogen. Daar zijn we gek op bij Pi Development. We kijken uit naar de diverse projecten waar we samen een smaak aan gaan geven, maar ook naar je honger om meer uit je materiaalkennis te halen. Die gaan we met liefde voeden met gave projecten en mooie kansen. Succes @ Pi Development!